Secretul frumuseții.

Despre frumusete.  
Conform Dex frumusețe reprezintă:
Frumusețe, frumos, drăgălășenie, drăgălășie (rar), gingășie, delicatețe; perfecțiune, desăvîrșire, sublim, grandoare, măreție, minune, minunăție, strălucire, splendoare, sclipire. Atracție, fascinație, farmec, vrajă, încantare; feerie. Grație, șarm (livr.), nur (pop. și fam.), vino-ncoace, finețe; șic; eleganță. Frumusețe antică. Femeie frumoasă, femeie bine făcută, fată frumoasă, floare (fig.), nimfă (fig.), zană, înger, cele trei grații, grațiile, sirenă (fig. ). Venus, Afrodita. Ghizdav (înv.), drăguț, drăgălaș, drăgulic (pop.), gigea (fam.), mișto (arg., fam.), gingaș, minunat, admirabil, încantător, fermecător, șarmant (livr.), plăcut, estetic; perfect, armonios, desăvarșit, fără egal, fără asemănare, sublim, divin (fig.), celest (poetic), dumnezeiesc (fig.). Ca o floare, ca bujorul, cu obrajii ca piersica (ca bujorii), cu buzele ca cireașa, cu ochii ca murele; frumoasă de pică, frumoasă coz; ca o cadră, ca din condei, mai mare dragul. Vb. A fi frumos, a fi drăguț, a fi atrăgător; a fi femeie bine; a încanta privirea, a bucura ochii; a fermeca, a fascina, a vrăji (fig.). A înfrumuseța, a împodobi, a face să fie frumos, a ornamenta, a orna, a decora. V. admirație, artă, cochetărie, desăvarșire, gingășie, grandoare, împodobire, lux, simpatie, superlative. WoW! You gotta be joking.
Se spune că regina Egiptului, Cleopatra, una dintre cele mai frumoase femei din istoria universului, era recunoscută că folosea laptele de măgăriță pentru regenerarea pielii sensibile, Aloe Vera pentru o viață veșnică, fiind recunoscută ca un elixir al tinereții, uleiul de chimen negru pentru calmarea, revitalizarea pielii și celebrul fard bleu sau khol (creion dermatograf). Îți poți imagina acea scenă în care Cezar nu a putut să nu se lase fermecat de frumusețea Cleopatrei cand a ieșit din covor și în care conturul ochilor era intens impregnat, fiind vizibile lini ale creionului khol de culoare neagra. Ceea ce îi ofera Cleopatrei un avantaj notabil în negocierile cu conducătorii romani de la Cezar și pană la Marc Antoniu.
Am întrebat într-o zi o prietenă, tu ce folosești să arăți așa atrăgătoare. Răspunsul care mi l-a dat a fost de-a dreptul interzis. Nu știam cat înseamnă să fii frumoasă nu doar ziua, dar și noaptea. Cert este că atunci cand vrei să-ți faci un tratament, e musai sa te freci și cu puțin mălai pe față și apoi să folosești cremă nivea de zi și noapte.
Cum ar fi fost ca în timpul Cleopatrei să fi existat Ana Aslan, Farmec și Gerovital Plant? Probabil că secretul frumuseții nu ar mai fi fost secret. Doar știm că Ana Aslan este ceea care a inventat Gerovital.
Pesemne ca ar fi accesat www.farmec.ro și ar fi cerut catalogul Gerovital Plant 2016, de unde și-ar fi achiziționat Cremă fermitate contur ochi și buze. Iar acum te gandești ce legătură este între Cleopatra, Farmec și românce frumoase? Figure you out!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

Comentarii

Postări populare