Sărutând cerul și atingând infinitul albastru!

Am visat toată viața să pot zbura, să știu ce înseamnă avionul, să pot atinge norii cu mâna. Îmi aduc aminte când eram mic și priveam de fiecare dată avioanele pe cer când zburau pe deasupra locului din copilărie și mereu strigam: Avion cu motor, Ia-mă și pe mine-n zbor, Să mă fac aviator!

Nu știam că vor trece peste mine anii și la 42 de ani să pot spune unul din cele mai celebre quotation al unui serial pe care l-am adorat, deopotrivă, al filmelor de SF: Space, The final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise …. to boldly go where no man has gone before!

 Normal pentru alții aceste cuvinte înseamnă praf în ochi. Pentru mine a însemnat cucerirea în sfârșit al cerului infinit. Apropo de Star Trek, pentru că aceste cuvinte sunt făcute celebre de James T Kirk, căpitanul lui Enterprise. În aceste zile se împlinesc 50 de ani de când acest serial a pornit la drum.
Ce moment mai bun am putut să găsesc ca să plec prima dată cu avionul! 
Ce legătură are acest început cu Ryanair, companie low-cost? Pentru că primul city break low cost făcut împreună cu primul zbor a fost într-un oraș special pentru mine, Londra.

Nu există cuvinte să pot explica ce înseamnă să te afli în locul unde te simți ca într-un babilon. Toate națiile de pe fața pământului sunt aici prezente. Pentru ca acest vis să-mi fie îndeplinit, am căutat să aflu cum pot să ajung la destinația dorită cu ajutorul avionului. Am cerut asistența din partea unui consultant de turism care mi-a făcut o ofertă de nerefuzat. Pasul următor trebuia să aleg compania de zbor care să mă ducă în Londra și costul biletelor.

Londra se știe că este una din cele mai dorite destinații de weekend prelungit, căutate tot mai des de multi turiști și aflat în Top 5 al most wanted and gotta see it. 
Tarifele practicate de Ryanair sunt considerate foarte atractive pentru turistul în căutare de destinații de zboruri ieftine.


Experiența primului zbor, te face să te gândești la multe lucruri. Îti cauți un punct de sprijin și te gândești că te așteaptă în față una din cele mai frumoase moment din viața ta. Așteptarea zborului și toate celelalte formalități printre care check in-ul și controlul vamal, te sperie la început. Asta ca să pună un pic de presiune în plus la temerea de a zbura.
Timpul parcă stă în loc și deloc nu își măsoară firele de nisip prin clepsidră. Căutăm privirea celorlalți pasageri și reacțiile lor. Undeva se aude un scrâncet de bebeluș. Ce bine, îmi zic. Înseamnă că este de bine. Sau poate nu. Un grup de fete împreună cu profesoara lor se apropie gălăgioși de locul de îmbarcare. Și ușa porții se deschide, parcă spunându-ne: passengers come to the flight! 
Momentul zero se apropie. Te afli în locul în care și alți pasageri au plecat pentru prima dată cu un avion. Inima ți se zbate puternic, palmele ți se udă de transpirație, respirația devine din ce în ce mai intensă, expiri... inspiri... sacadat. Înainte de a decola, ni se face “protecția muncii”, adică tot ce este legat de supraviețuire în condițiile unui zbor nu prea plăcut. Ni se arată ușile și deasupra lor sunt lămpi care se vor aprinde în timpul decolării pentru a se putea evacua de urgență (în cazul în care ar fi o urgență). Totodata ni se spune cum să folosim centura de siguranță, măștile de oxigen și vesta de salvare în caz de aterizare pe apă. Devine și mai apăsător momentul. 
Momentul în care se primește go flight!, se aude motorul turat la maxim și explozia vitezei urcă adrenalina la maxim. Doamne, așa se simte? când mergi cu 240 km/h? Și dintr-o data simți că ești în aer, corpul parcă plutește pentru o fracțiune de secundă și apoi simți cum avionul urcă încet spre altitudinea de croazieră. Presiunea din urechi continuă să își facă simțită prezența. Apoi se aude sunetul unui bip și una dintre stewardese ne spune pe o voce grăbită, mai întâi în engleză și apoi în română, să avem răbdare până când căpitanul aeronavei stinge beculețele de bord care indică cuplarea centurii. După un timp se aude vocea căpitanului în care ni se explică, ca urmare a unor turbulențe inevitabile, ne recomandă să rămânem cu centurile puse sau să avem în vedere să stăm la locurile noastre. 
Have a good flight!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016.

Comentarii

Postări populare