Carnavalul de la Venetia!


Carnavalul de la Venetia are loc in perioada 23 ianuarie - 09 februarie 2016.
Carnavalul venetian s-a nascut, se pare, undeva prin secolul XI, dupa ce Republica venetiana a obtinut o importanta victorie impotriva unui oras roman nu foarte indepartat, Aquileia. Ca obicei, a ramas ca in fiecare an, pentru a comemora aceasta izbanda, sa fie sacrificate mai multe animale si servite populatiei adunate in Piata San Marco.
Primul document in care este mentionat carnavalul dateaza din 1268 iar cel oficial, care il reglementeaza ca sarbatoare publica, este emis de Senatul venetian in 1296. Din acel moment, evenimentul va capata din ce in ce mai multa notorietate, ajungand prin secolele XIV-XV important loc de pelerinaj pentru petrecaretii europeni.
In secolul XVIII, Venetia, aflata in scadere, avea sa fie inglobata in Austria iar traditia carnavalului urma sa fie intrerupta. 1797 este, practic, ultimul an oficial al carnavalului ca sarbatoare publica, desi petrecerile aveau sa continue an de an, dar numai in mediu restrans, prin palatele nobilimii venetiene.
Dupa ce ocupatia austriaca a disparut in 1866, au existat cateva incercari de a revitaliza carnavalul insa acestea nu au avut foarte mult succes. Mai tarziu, pe la 1930, acesta a fost interzis definitiv de Mussolini, ca expresie a dictaturii fasciste aflata in crestere la acea vreme.
Carnavalul de la Venetia va renaste in 1979 si va incepe sa creasca din nou, mai intai timid, doar pentru localnici, iar mai apoi in forta, odata cu turistii care vor incepe sa vina in valuri pe la inceputul anilor ’80. Astazi, numarul celor care ajung la carnaval este impresionant, facand din acesta probabil cel mai cunoscut eveniment de acest tip, dupa cel brazilian de la Rio de Janeiro.
Pentru acest eveniment, am ales sa va delectez cu ceva imagini made by MG! in Venetia. Enjoy the life of Venetian people.






Comentarii

Postări populare